Crisis

Gedwongen verandering is noodzakelijk? Crisis is “orde op zaken stellen”. Door veranderde omstandigheden kan het zijn dat u (gedwongen) acties moet ondernemen. Cashflow problemen, veranderende product markt combinaties, reorganisatie of (naderend) faillissement zijn voorbeelden die er voor kunnen zorgen dat het verstandig is de structuur van uw onderneming te herzien. Een veelgemaakte fout is dat men te lang wacht met het nemen van noodzakelijke beslissingen en acties. Voor u het weet zit u tegenover een Curator die zoals u zult begrijpen andere belangen heeft dan u!

Het herstructureren van uw onderneming kan een grote impact hebben op uw organisatie. Dit kan nodig zijn om de structuur van uw onderneming in lijn te houden (of te brengen) met de vereiste regelgeving van deze tijd, het optimaliseren van de structuur ten behoeve van een financiële behoefte of zelfs om een geschil (binnen de familie of met de belastingdienst) tot een goed einde te brengen. Dat houdt in dat het verstandig is om regelmatig met uw adviseur van gedachten te wisselen over de toekomst, uw plannen en over uw persoonlijke toekomst.

Help de DGA kan samen met u er voor zorgen dat u en de structuur van uw onderneming zijn voorbereid en u de regie blijft behouden!

Comments are closed